Åpne nyhetsbrevet i din nettleser
 

Danseinformasjonen lanserer for tredje året på rad en egen Dansens Dager-dans. Det er årets ambassadør, Guro Nagelhus Schia, som har koreografert dansen sammen med dansekunstner Vebjørn Sundby.  Med seg har de 2. og 3. klasse studenter i moderne- og samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo.


Her er dansen og instruksjonsvideoen: www.dansensdager.no

Dansen har et poetisk uttrykk i sjangeren samtidsdans og er filmet som en instruksjonsvideo som er lett å følge. Formålet med dansen er at den med litt øvelse skal kunne danses av alle; om du er åtte eller åtti, profesjonell eller nybegynner, alene eller sammen med andre.  Mandag 29. april klokka 12.00, på UNESCOs internasjonale Dansens Dag, oppfordres hele Norge til å bli med på Dansens Dager-dansen.

Årets ambassadør er stolt og ydmyk over å kunne representere dansen igjennom Dansens Dager. Hun ser det som en flott måte å kunne formidle en av våre eldste former for kommunikasjon. “Min lidenskap for dans har vært der så lenge jeg kan huske. Jeg liker å jobbe kreativt, og for meg handler det om å fortelle historier gjennom bevegelse. Dansen gir meg også muligheten til å møte og samarbeide med mennesker fra ulike kulturer, over hele verden. Det er utrolig lærerikt og meget givende for meg både som kunstner og som mennesket”. For Schia er det noe magisk og poetisk over det å uttrykke seg gjennom bevegelse.

Fra 27. - 29. april 2013 vil vi for 15. gang i Norge feire dans som uttrykksform. Dansens Dag  feires i mer enn 60 land og ønsket for denne dagen er at dansere verden over skal sette fokus på alle danseformer og feire dansen på tvers av alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Med nærmere 250 arrangementer over tre dager er Dansens Dager Norges største dansebegivenhet.

Les mer om Dansens Dager på www.dansensdager.no
Faktaboks og pressebilder: www.danseinfo.no/dansens-dager/presse

 
 
Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Vi ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til faget.
www.danseinfo.no

Du er påmeldt dette nyhetsbrevet med e-postadressen
Klikk her for å melde deg av nyhetsbrevet til
Sendt fra nyhetsbrev-
tjenesten MailMojo
MailMojo