Åpne nyhetsbrevet i din nettleser
 

Danseinformasjonen er stolt over å kunne presentere Tine Aspaas som ambassadør for Dansens Dager 2014. Hun er en profilert person i dansemiljøet og har lang fartstid som både danser, koreograf og pedagog.

"Jeg ble utrolig glad over å få oppdraget som ambassadør for Dansens Dager i år. Jeg er stolt, takknemlig og ydmyk over å få denne muligheten til å formidle og fremme dansekunst"  sier Tine Aspaas.

Dans er for Aspaas et språk som tilhører og rører noe ved oss alle. Dans er en kanal for å utrykke og formidle noe der ord ikke strekker til, og skaper tilhørighet på tvers av kulturer. Ønsket om at flere skal få mulighet til å oppleve dans er viktig for Aspaas gjennom hennes arbeid som pedagog og koreograf: ”Dans har vært sentralt når mennesker har møtt hverandre gjennom årtusener. Det er derfor ingen overraskelse at det finnes så mange danseuttrykk. Dans sitter i ryggmargen på oss og mange finner glede og kjenner seg hjemme i både å danse selv og å oppleve dansekunst”.

Bak seg har Tine Aspaas en lengre karriere som danser i både inn- og utland. Hun har blant annet danset med Oslo Danse Ensemble og i musikaler som Chicago, My fair Lady og Cabaret, samt utallige TV-produksjoner og musikkvideoer. Aspaas var også med i første sesong av Dansefeber på TVNorge i 2006 og var koreograf for samme konkurranse de påfølgende sesongene. Hun er en ettertraktet pedagog og underviser både profesjonelle dansere ved PRODA og studenter og elever ved en rekke høyskoler og kveldskoler. Som koreograf er hun for tiden aktuell med en egen helaftens produksjon, Three in One, som har premiere på Riksscenen i august 2014.

Årets ambassadør startet sin dansekarriere allerede som seksåring ved Eva Haalkes Ballettskole. Etter danselinjen på Fagerborg videregående skole, gikk veien videre til jazzlinjen ved Statens Balletthøgskole (Kunsthøgskolen i Oslo), som hun fullførte i 1998.

”Tine Aspaas har en smittende energi og et drivende engasjement for dansen. Denne energien vil dere få se i årets Dansens Dager-dans som hun har koreografert” sier Randi Urdal, daglig leder ved Danseinformasjonen. Koreografien lanseres som en instruksjonsvideo den 10. februar og vil i løpet av våren bli danset av flere tusen barn og unge, over hele landet. Dansen vil bli publisert på våre nettsider.

29. april er dansens internasjonale UNESCO-dag og den feires i mer enn 60 land. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over, profesjonelle så vel som amatører, skal sette fokus på alle danseformer og feire dansen på tvers av politiske, kulturelle og religiøse skillelinjer. Med nærmere 250 arrangementer over fire dager er Dansens Dager Norges største dansebegivenhet. I år går dagene fra  26. - 29. april. Du kan registrere ditt bidrag her.
For inspirasjon sjekk vårt arkiv.
 

Mer informasjon finner du på www.dansensdager.no
Spørsmål sendes til Danseinformasjonen: post@dansensdager.no /T: 23 70 94 47.
Lik oss gjerne på Facebook

Foto: Ole Walter jacobsen

 
 
Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Vi ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til faget.
www.danseinfo.no

Du er påmeldt dette nyhetsbrevet med e-postadressen
Klikk her for å melde deg av nyhetsbrevet til
Sendt fra nyhetsbrev-
tjenesten MailMojo
MailMojo